Pozycja niezbędna dla miłośników keto śniadań na słodko. Bezcukrowy keto syrop klonowy to idealny dodatek do keto naleśników i pankejków. Sprawdzi się także w wielu innych przepisach. Wypróbujcie koniecznie!

NIE PRZEGAP ŻADNEGO PRZEPISU!
Chcesz dostawać powiadomienie na e-mail gdy pojawi się nowy post?
Obiecuję - żadnych reklam, tylko przepyszne przepisy wprost na Twoją skrzynkę!
Pozycja niezbędna dla miłośników keto śniadań na słodko. Bezcukrowy keto syrop klonowy to idealny dodatek do keto naleśników i pankejków. Sprawdzi się także w wielu innych przepisach. Wypróbujcie koniecznie!
Keto makaron jajeczny to prawdziwy przełom, jeśli chodzi o kulinarne możliwości diety ketogenicznej. Okazuje się bowiem, że coś, co wydawało się być niemożliwe, jest tak naprawdę na wyciągnięcie ręki! Żeby przygotować pyszną włoską pastę wystarczy kilkadziesiąt minut i trochę zaangażowania własnego. 🙂
Keto makaron jajeczny to prawdziwy przełom, jeśli chodzi o kulinarne możliwości diety ketogenicznej. Okazuje się bowiem, że coś, co wydawało się być niemożliwe, jest tak naprawdę na wyciągnięcie ręki! Żeby przygotować pyszną włoską pastę wystarczy kilkadziesiąt minut i trochę zaangażowania własnego. 🙂
Pyszna i aromatyczna, keto sałatka z serc palmy z krewetkami podbije serca wszystkich miłośników kuchni azjatyckiej! To trochę pad thai w wersji na zimno… No i zamiast makaronu ryżowego mamy tutaj serca palmy w paskach, więc całość pozostaje bezzbożowa i niskowęglowodanowa! Idealna na sezon grillowy i nie tylko!
Pomysł na ekspresowe i smaczne śniadanie? Proteinowy wrap z ulubionym nadzieniem! 🙂 Jednoskładnikowy, wegański i bezobsługowy… Sprawdzi się także jako dodatek obiadowy. Zdecydowanie warto uwzględnić w menu!
Rewelacyjne keto placki, które świetnie sprawdzą się jako keto tacos albo małe keto tortille. Miękkie i elastyczne dają się bezproblemowo nadziewać oraz zawijać. A w dodatku są dobrym źródłem błonnika! Polecam szczególnie do dań kuchni meksykańskiej! 🌮
Czasami każdy z nas ma ochotę na coś słodkiego… Odpowiedzią na to może być keto nutella z tego przepisu. Bez względu na to, czy stosujesz dietę ketogeniczną czy po prostu ograniczasz cukier, słoiczek nutelli słodzonej niskowęglowodanowym słodzikiem jest idealną opcją dla Ciebie! Nie ma to co pyszności bez wyrzutów sumienia! 😋
Keto krem michałkowy to smarowidło, które swoim smakiem łudząco przypomina znane cukierki orzechowe w białej czekoladzie. Idealne do keto pieczywa, choć z jego udziałem można wyczarować zdecydowanie więcej… 🙂
Masło klarowane to jeden z lepszych tłuszczów do smażenia i pieczenia, a i jako składnik kremów radzi sobie całkiem nieźle… Nadaje potrawom wyjątkowy, intensywny maślany smak i aromat. Niezbędny w kuchni każdego ketoholika. 😀
Nazwa może nie brzmi zachęcająco, ale jest to nic innego jak keto smarowidło dyniowe… 😀 Nie zmienia to faktu, że to pyszny jesienny dodatek do kanapek czy wypieków.
Obowiązkowy punkt wielkanocnego programu – żurek na zakwasie. Wydawałoby się, że ten element tradycji jest nieosiągalny na diecie keto, ale okazuje się, że jednak istnieje keto zakwas na żurek. Sprawdźcie sami! 🙂
Pyszna pasta, wpisująca się w ideologię zerowaste, gdyż jej podstawą jest mięso z rosołu. Keto pasta drobiowo – pomidorowa to świetny dodatek do kanapek i innych przekąsek.
Pyszny, puszysty keto chleb wydaje się być niemożliwością? Taki właśnie jest ten keto chleb drożdżowy. Spróbujcie, a Wasze keto śniadania wejdą na wyższy poziom. 🙂
Keto suflet jogurtowy najlepiej smakuje na gorąco, w towarzystwie budyniu i owoców, co sprawia, że jest idealnym deserem na chłodne zimowe dni.
Pyszny sposób na łososia, który pozwala zachować jego pełnię właściwości odżywczych. Mowa oczywiście o łososiu marynowanym w przyprawach, przygotowanym na modłę skandynawską, gdzie określa się go mianem gravlax. Pyszny i zdrowy, pełen kwasów omega-3 poleca się nie tylko na wigilijny stół. 🙂
Keto tortilla to świetna baza do wrapów lub quesadillas, ale wychodzą z nich także rewelacyjne nachos! Wystarczą dwa składniki i keto dania rodem z Meksyku są w zasięgu możliwości. Polecam!
Puszysty chlebek do różnych zastosowań kulinarnych – keto cloud bread jest lekki niczym chmurka, a mimo to mocno odżywczy. Idealny nie tylko na śniadanie!
Makaron shirataki – prawdziwa gratka dla miłośników makaronu będących na diecie niskowęglowodanowej. Okazuje się, że można go też zrobić własnoręcznie. No to kto chętny ubrudzić sobie trochę rączki?
Pyszny waniliowy maślany krem to rewelacyjne zwieńczenie czekoladowych babeczek. Jest nie tylko bezmleczny, ale – jak na keto krem maślany przystało – także baaaardzo tłusty. Idealny także do tortów i ciast.
Żaden rodzaj pieczywa nie jest podstawowym produktem spożywczym na diecie ketogenicznej. Jednak od czasu do czasu można pozwolić sobie na taki keto chleb z ziaren. Szybki, smaczny, idealny do kanapek! 🙂
Niezawodny przepis mojego taty na domową wędlinę dojrzewającą. Pyszną i pozbawioną szkodliwych substancji, w tym cukru i konserwantów. Taka domowa wędlina ma smak i nie niszczy zdrowia!
Nie ma to co pyszne mięciutkie bułeczki. Takie właśnie są złote keto bułki lniane. Idealne na śniadanie do kanapki lub jako baza do burgerów. Polecam!
Tradycyjny włoski sos w nowej odsłonie, czyli pesto z bazylii w wersji bez nabiału. Stanowi on pyszny, zielony dodatek do keto dań typu zoodles, gnocchi czy sałatki.
Kolejny pyszny i sezonowy sposób na wykorzystanie dyni, czyli keto kopytka dyniowe. Najlepszy dodatek do mięs i gulaszy, chociaż u mnie w wersji wegetariańskiej z pesto z bazylii też sprawdził się świetnie.