Jesień keto

Piękna pora roku, oczywiście o ile pogoda dopisuje… 🙂 Jeśli będziemy mieć szczęście i zaszczyci nas swoją obecnością polska złota jesień, to może obejdzie się bez jesiennej depresji… 😉 Zachwyca ona bowiem swoimi kolorami i – ciągle jeszcze – bogactwem warzyw i owoców. Jabłka, dynie i cukinie, a także orzechy to jej znak rozpoznawczy. Jak tu nie korzystać z takiego dobrodziejstwa natury skoro jest na wyciągnięcie ręki…?

Jesień to sezon rozgrzewających potraw, przede wszystkim zup, ale także różnego rodzaju zapiekanek i gulaszy oraz napojów. Nie ma to co kubek gorącej czekolady gdy na dworze coraz chłodniej… Wbrew pozorom jesień ma jeszcze sporo do zaoferowania. Nie dajcie się więc chłodom i ponurym szarym dniom, tylko przyrządźcie coś pysznego i zarazem jesiennego: