Jajka zapiekane w szynce
Pyszne i sycące śniadanie w postaci jajek zapiekanych w szynce to solidna podstawa, zapewniająca energię na cały dzień. Zwłaszcza gdy jesienne chłody nie dają za wygraną.
Porcje Czas przygotowania
6sztuk 5minut
Czas gotowania
15-20minut
Porcje Czas przygotowania
6sztuk 5minut
Czas gotowania
15-20minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celsjusza. Silikonową foremkę do muffinów wysmarować odrobiną masła klarowanego i wyłożyć szynką parmeńską w taki sposób, żeby stworzyły formę kubeczka dla jajek.
  2. Wypełnić szynkowe kubki jajkami i przyprawić solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika i piec ok. 15- 20 minut. Jeśli celem jest uzyskanie efektu płynnego żółtka, to może zajść potrzeba ograniczenia jeszcze czas pieczenia. Podawać jeszcze gorące na garści rukoli.
facebook Podziel się tym na FB
Twitter Zatweetuj
Follow Bądź na bieżąco

Share this:

Like this:

Like Loading...