Zmiksować jajka, białko, olej, sól i erytrytol, po czym dodać ekstrakt z wanilii i suche składniki poza owocami. Miksować dalej do uzyskania jednorodnej konsystencji. Dodać owoce i wymieszać delikatnie szpatułką. Pół ciasta przełożyć do tortownicy o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać wierzch. Wyjąć marcepan z lodówki i rozwałkować formując koło zbieżne wymiarami ze średnicą formy. Przełożyć delikatnie marcepan do formy układając go na pierwszej części ciasta. Na marcepan wyłożyć pozostałe ciasto i wyrównać wierzch. Poukładać na wierzchu blanszowane migdały i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec ok. 30 minut, następnie zwiększyć temperaturę do 180 stopni i piec kolejne ok. 10-15 minut (wierzch ciasta ma się ładnie przyrumienić). Przed podaniem można posypać pudrem z erytrytolu.