Owsianka lniana
Keto owsianka to świetna śniadaniowa alternatywa, zwłaszcza dla osób, które próbują połączyć dietę niskoweglowodanową z wegańską. Pożywna i sycąca zapewni prawdziwą energię na długo.
Porcje Czas przygotowania
1porcja 5minut
Porcje Czas przygotowania
1porcja 5minut
Składniki
Owsianka
Dodatkowo do dekoracji
Sposób przygotowania
  1. Mleko podgrzać w garnuszku, dodać zmielony len i wymieszać. Zestawić z palnika i chwilę ostudzić. Dodać masło migdałowe/orzechowe oraz mąkę migdałową. Wymieszać do połączenia składników. W razie potrzeby dosłodzić stewią lub erytrytolem. Przełożyć do miseczki, posypać owocami i chipsami kokosowymi. Smacznego!
Pozostałe informacje

Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji (bez owoców):

Wartość energetyczna: 245 kcal

Tłuszcz: 20,5 g

Węglowodany: 8,4 g

Błonnik 6,1 g

Białko 8,9 g

Do zrobienia powyższego przepisu przydadzą się następujące produkty:

facebook Podziel się tym na FB
Twitter Zatweetuj
Follow Bądź na bieżąco

Share this:

Like this:

Like Loading...