Spaghetti z cukinii z pulpecikami
Klasyka kuchni italo- amerykańskiej, czyli spaghetti z pulpetami mięsnymi w nowym ujęciu. Tym razem w postaci keto spaghetti z cukinii z pulpecikami z mięsa mielonego. Prosty w wykonaniu i pyszny pomysł na obiad.
Porcje Czas przygotowania
2porcje 10minut
Czas gotowania
20minut
Porcje Czas przygotowania
2porcje 10minut
Czas gotowania
20minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Cukinię pokroić w cienkie paski używając spiralizer’a. Posolić i odstawić. Mięso mielone doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ostrą papryczką, dobrze wymieszać. Uformować niewielkie kulki i smażyć je na mocno rozgrzanej patelni. Wysmażone pulpeciki zdjąć z patelni. Na patelni w tłuszczu pozostałym po pulpecikach lekko zrumienić przeciśnięty przez praskę czosnek. Spaghetti z cukinii odcisnąć z wody i wrzucić na patelnię. Dusić ją przez kilka minut odparowując nadmiar wody. Dodać koncentrat pomidorowy. Dorzucić pulpeciki i podgrzać całość jeszcze przez chwilę. W razie potrzeby doprawić.
Pozostałe informacje

Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji:

Wartość energetyczna: 313 kcal

Tłuszcz: 14,2 g

Węglowodany: 3,5 g

w tym błonnik 1,1 g

Białko 42,9 g

facebook Podziel się tym na FB
Twitter Zatweetuj
Follow Bądź na bieżąco

Share this:

Like this:

Like Loading...