Tarta z panna cottą
Pyszne połączenie ciasta z deserem – keto tarta z panna cottą. Kruchy spód ciasta fantastycznie komponuje się z kremową panna cottą. Galaretka malinowo – różana stanowi natomiast wspaniałe zwieńczenie całości zarówno pod względem kolorystycznym, jak i smakowym.
Porcje Czas przygotowania
8porcji 15minut
Czas gotowania Czas oczekiwania
15minut 2godziny
Porcje Czas przygotowania
8porcji 15minut
Czas gotowania Czas oczekiwania
15minut 2godziny
Składniki
Kruchy spód
Matcha Panna Cotta
Galaretka malinowo – różana
Sposób przygotowania
Kruchy spód
  1. Wszystkie składniki rozdrobnić w malakserze aż do uzyskania jednorodnego ciasta. Wylepić nim okrągłą formę do tarty (ok 16 – 18 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (tryb pieczenia góra + dół) przez ok. 12 – 15 minut aż do lekkiego zrumienienia.
Matcha Panna Cotta
  1. Żelatynę namoczyć w odrobinie mleka kokosowego. Resztę mleka kokosowego podgrzać z erytrytolem, matchą i ekstraktem z wanilii aż do rozpuszczenia. Zdjąć z ognia, dodać napęczniałą żelatynę do mleka kokosowego i dokładnie wymieszać. Ostudzić,a gdy zacznie lekko tężeć wylać na upieczony spód i umieścić w lodówce do całkowitego stężenia.
Galaretka malinowo – różana
  1. Żelatynę rozpuścić w gorącej herbatce malinowej (najlepiej zaparzyć herbatkę w mniejszej ilości wrzątku, a po rozpuszczeniu żelatyny dopełnić zimną wodą). Dodać wodę różaną oraz stewię i wymieszać. Odstawić do lekkiego zastygnięcia, po czym wyłożyć na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki na min. 2 godziny.
Pozostałe informacje

Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji:

Wartość energetyczna: 139 kcal

Tłuszcz: 11,5 g

Węglowodany: 2,3 g

Błonnik 0,2 g

Białko 3,8 g

Do zrobienia powyższego przepisu przydadzą się następujące produkty:

facebook Podziel się tym na FB
Twitter Zatweetuj
Follow Bądź na bieżąco

Share this:

Like this:

Like Loading...