Cofnij Email Link
+ porcje
Keto gnocchi

Keto kopytka dyniowe

Avatar for Modern Cavegirl
Kolejny pyszny i sezonowy sposób na wykorzystanie dyni, czyli keto kopytka dyniowe. Najlepszy dodatek do mięs i gulaszy, chociaż u mnie w wersji wegetariańskiej z pesto z bazylii też sprawdził się świetnie.
5 z 3 ocen
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 3 minuty
Czas całkowity 13 minuty
Rodzaj dania Dodatek, Przekąska
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 2 porcje
Kalorie 104.96 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Wszystkie składniki wymieszać na gładką masę. Ostawić na 5 minut. W tym czasie zagotować garnek wrzątku. Masę podzielić na 3 części. Z każdej uformować wałek podsypując pozostałymi łuskami babki jajowatej. Odcinać niewielkie kluski i spłaszczać je lekko widelcem.
    keto kopytka
  • Wrzucać kluski na wrzącą osoloną wodę i gotować przez ok. 3 minuty po wypłynięciu klusek na wierzch. Podawać gorące w towarzystwie gulaszu, sosu mięsnego lub zielonego pesto.
    Keto kopytka
  • Świetnie smakują również odsmażone na patelni.
    Keto kopytka
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu