Cofnij Email Link
+ porcje
Keto ciasto czekoladowe

Brownie z dynią

Avatar for Modern Cavegirl
Ciasto czekoladowe w połączeniu z jogurtową polewą dyniową? Tak - to właśnie keto brownie z dynią! Iście jesienny wypiek, który będzie idealnym kompanem popołudniowej kawy czy herbaty.
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 20 minuty
Czas gotowania 20 minuty
Czas całkowity 40 minuty
Rodzaj dania Deser, Przekąska
Kuchnia Amerykańska
Ilość porcji 16 porcji
Kalorie 183.47 kcal

Składniki
  

Brownie

Polewa dyniowa

Sposób przygotowania
 

Brownie

  • Masło rozpuścić na niewielkim ogniu razem z czekoladą. Jajka ubić na puszystą masę z erytrytolem. Suche składniki wymieszać. Masę czekoladową wlewać do jajek w trakcie ubijania. Gdy obie masy dobrze się połączą, dodać suche składniki i delikatnie wymieszać. Przełożyć do formy o wymiarach 20 cm x 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia.

Polewa dyniowa

  • Wszystkie składniki ubić na gładką masę. Wylać na wierzch masy czekoladowej. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni w trybie termoobiegu przez ok. 15 - 20 minut aż polewa dyniowa dobrze się zetnie. Można też samo ciasto czekoladowe podpiec przez kilak minut zanim wyleje się na nie polewę sernikową.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu