Jajka to bardzo wysoko odżywczy składnik wszelkich dań. Stanowią one najczęściej podstawę śniadań, a fakt, że można przygotować je na tak wiele sposobów czyni je jeszcze bardziej atrakcyjnymi. Dzisiaj nowa forma ich przyrządzenia czyli keto muffiny śniadaniowe. Pyszne i nadają się na wynos!
Kabanosy pokroić w niewielkie plastry. Cukinię zetrzeć na średnich oczkach i lekko odcisnąć z wody. Pomidory suszone drobno pokroić. Jajka z dodatkiem soli ubić mikserem na puszystą masę. Spód silikonowej formy do muffinów wyłożyć porcją kabanosów, pomidorów suszonych oraz cukinii. Posypać natką pietruszki. Zalać jajkami (rozłożyć masę równomiernie na każdego muffina). Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z włączoną funkcją termoobiegu przez ok 15 minut. Wierzch muffinek powinien się lekko zrumienić.