Cofnij Email Link
+ porcje
Marmurkowe keto serniczki

Marmurkowe keto serniczki

Avatar for Modern Cavegirl
Kolejna edycja serników bez sera, czyli keto serniczki marmurkowe są równie wyborne, jak ich poprzednicy. A do tego jakie kolorowe!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Czas oczekiwania 1 godzina 15 minuty
Czas całkowity 1 godzina 45 minuty
Rodzaj dania Deser, Przekąska, Śniadanie
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 10 sztuk
Kalorie 229.46 kcal

Składniki
  

Spód

Nadzienie sernikowe

Sposób przygotowania
 

Spód

  • Wszystkie składniki umieścić w malakserze i rozdrobnić tak, aby uzyskać konsystencję gładkiego ciasta. Podzielić na 6 części. Każdą porcją wyłożyć silikonowe formy do babeczek/ muffinek. Schłodzić w lodówce przez 15- 20 minut. Piec w piekarniku nastawionym na 180 stopni Celsjusza przez ok. 15 minut aż do lekkiego przyrumienienia. Ostudzić.

Nadzienie sernikowe

  • Kalafiora ugotować i odcedzić. Odcisnąć odrobinę z wody. Jeszcze ciepły posypać żelatyną i zblendować z pozostałymi składnikami (poza matchą i jagodami) na końcu dodając jogurt kokosowy. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać matchę, a do drugiej jagody (można je wcześniej wymieszać w odrobinie mleka kokosowego). Nadzienie wykładać naprzemiennie po łyżce spód, po czym przemieszać obie masy w taki sposób, aby powstał marmurkowy wzorek. Kontynuować aż do wyczerpania składników. Wstawić do lodówki na ok. 1 h.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)