Low Carb sangria to wariacja na temat pewnego typowo wakacyjnego napoju wyskokowego rodem z gorącej Hiszpanii. Przeniesie Was ona myślami do odległych zakątków półwyspu Iberyjskiego, a nie wykluczone, że nawet natchnie do podróży! I to przy możliwie jak najbardziej ograniczonej podaży węglowodanów!
1/2szklankiwódka kokosowa(nie mylić z likierem kokosowym typu Malibu)
0,4litranapój probiotyczny(kefir wodny), kombucha lub wody
1/4szt.arbuz
1/2szt.pomarańczy
1szt.cytryna
Sposób przygotowania
Arbuza i pomarańczę pokroić w cząstki i umieścić w wysokim szklanym naczyniu (najlepiej dzbanku). Pół cytryny pokroić w plasterki, a z drugiej połowy wycisnąć sok i dodać do pozostałych owoców. Zalać winem, wódką oraz napojem probiotycznym, kombuchą lub wodą. Wymieszać. Wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Podawać mocno schłodzone.