Go Back Email Link
+ porcje
Keto naleśniki czekoladowe

Czekoladowe crepes z sosem truskawkowym

Avatar for Modern Cavegirl
Dekadenckie i wyrafinowane w smaku keto crêpes czekoladowe z sosem truskawkowym to wyborne śniadanie lub deser. Naleśniki w stylu francuskim są miękkie i puszyste. Razem z truskawkami oraz czekoladą stanowią pyszne połączenie.
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 20 minutes
Czas gotowania 15 minutes
Czas całkowity 35 minutes
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 4 duże crêpes
Kalorie 462.75 kcal

Składniki
  

Crepes czekoladowe

Twarożek kokosowy

Sos truskawkowy i czekoladowy

Sposób przygotowania
 

Crepes czekoladowe

  • Jajka zmiksować z pozostałymi składnikami poza łupinami babki jajowatej. Pod koniec ubijania dodawać po trochu łupiny babki jajowatej. Odstawić masę na 10 minut do zgęstnienia. Po tym czasie rozgrzać masło na patelni. Wylewać porcję masy i smażyć aż wierzch się zetnie, po czym przerzucić na drugą stronę i dosmażyć z drugiej strony. Kontynuować do wyczerpania masy.

Twarożek kokosowy

  • Mąkę kokosową zalać mlekiem i wymieszać. Dolewać mleka do uzyskania pożądanej konsystencji. Dodać ekstraktu z wanilii i stewii w płynie.

Sos truskawkowy i czekoladowy

  • Truskawki zblendować, dodać nasiona chia i odstawić do zgęstnienia. Czekoladę rozpuścić w garnuszku na bardzo małym ogniu lub w kąpieli wodnej. Gotowe naleśniki przekładać twarożkiem kokosowym, składać w trójkąty. Polewać sosem truskawkowym i rozpuszczoną czekoladą.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)