Go Back Email Link
+ porcje
Keto Red Velvet babeczki

Red Velvet Cupcakes

Avatar for Modern Cavegirl
Biało czerwone keto Red velvet cupcakes na uczczenie święta 3 maja to wyśmienity deser i to w barwach narodowych. Nie ma to co historię przekuć w coś pysznego... :)
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 20 minutes
Czas gotowania 25 minutes
Czas całkowity 45 minutes
Rodzaj dania Deser, Przekąska
Kuchnia Amerykańska
Ilość porcji 6 babeczek
Kalorie 308.88 kcal

Składniki
  

Babeczki

Krem

Sposób przygotowania
 

Babeczki

  • Wymieszać wszystkie suche składniki. Rozdzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka wymieszać z barwnikiem spożywczym, ekstraktem z wanilii oraz jogurtem kokosowym. Dodać suche składniki i wymieszać. Następnie dodać płynny olej kokosowy. Ponownie wymieszać. Na koniec wymieszać delikatnie powstałą masę z ubitymi bialkami. Formę do muffinów wyłożyć papilotkami i równomiernie rozłożyć w nich ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (góra + dół) przez ok. 25 minut (do suchego patyczka). Ostudzić.

Krem

  • Ze schłodzonej puszki mleka kokosowego wyjąć stałą część (śmietankę kokosową). W kilku łyżkach płynu namoczyć żelatynę, po czym rozpuścić ją na niewielkim ogniu. Śmietankę kokosową ubić na sztywno dosładzając stewią. Pod koniec ubijania powoli wlewać żelatynę rozpuszczoną w wodzie kokosowej. Gdy krem zacznie lekko tężeć, przełożyć go do rękawa cukierniczego i udekorować babeczki.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)