Cofnij Email Link
+ porcje
brownie czekoladowe bez cukru i glutenu

Brownie z czekoladowym kremem z awokado

Avatar for Modern Cavegirl
Intensywnie czekoladowe keto brownie to świetna propozycja na weekendowe ciacho. Do kawy lub herbaty. Albo samo... W każdych okolicznościach smakuje bowiem wyśmienicie! Tajemnym składnikiem jest tutaj czarne kakao, które nadaje mu pięknej czekoladowej głębi.
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 30 minuty
Czas całkowity 40 minuty
Rodzaj dania Deser, Przekąska
Kuchnia Amerykańska
Ilość porcji 12 porcji
Kalorie 147.26 kcal

Składniki
  

Brownie

Czekoladowy krem z awokado

Sposób przygotowania
 

Brownie

  • Olej kokosowy lub masło rozpuścić. Wszystkie pozostałe składniki zblendować i dodać rozpuszczone masło. Można też oddzielić białka od żółtek, ubić je na sztywną pianę i dopiero potem dodać do reszty zblendowanych składników. Wylać do foremki o średnicy 18- 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z włączoną funkcją termoobiegu przez ok 25- 30 minut (do suchego patyczka).

Krem z awokado

  • Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. Wyłożyć na ciasto po całkowitym wystudzeniu.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)