Pyszny, rozpływający się w ustach deser, w typowo zimowej kolorystyce, czyli keto rajskie mleczko. Idealny podczas Karnawału i na każdą inną okazję. :D
Do rondelka wlać mleko kokosowe. Dodać masło, kakao i erytrytol. Podgrzewać całość na średniej mocy palnika. Mieszać masę aż zrobi się jednolita eliminując ewentualne grudki. Do małej miseczki wsypać żelatynę i zalać wrzątkiem. Mieszać aż żelatyna całkowicie się rozpuści, po czym połączyć ją z masą kakaową. Kwadratową blachę do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Polewę lekko ostudzić, po czym połowę wylać na spód foremki. Odstawić.
Pianka
Dwie łyżki żelatyny zalać wrzątkiem. Wymieszać do całkowitego rozpuszczenia i odstawić do lekkiego przestudzenia. Białka umieścić w wysokiej misce i ubijać mikserem zaczynając od mniejszych obrotów. Dodawać po trochu allulozę. Po każdej łyżce miksować na najwyższych obrotach, do czasu aż słodzik połączy się z pianą i całkowicie w niej rozpuści. Następnie dodać sok z cytryny oraz ekstrakt z wanilii i krótko zmiksować. Powinna powstać gładka, gęsta i bardzo błyszcząca masa białkowa. Do bezowej pianki wlać lekko przestudzoną żelatynę i chwilę miksować masę na mniejszych obrotach. Piankę wyłożyć na spód z polewy czekoladowej, wyrównać wierzch i zalać drugą połową polewy. Wstawić do lodówki na minimum 2 h do pełnego stężenia.