Cofnij Email Link
+ porcje
keto brownie podwójnie dyniowe

Brownie podwójnie dyniowe

Avatar for Modern Cavegirl
Pyszność nad pysznościami w jesiennym wydaniu. Próbowaliście kiedykolwiek miksu brownie, piernika i ciasta dyniowego? Dokładnie takie jest dzisiejsze keto brownie podwójnie dyniowe. Musicie koniecznie spróbować, bo smak powala na kolana!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 20 minuty
Czas gotowania 45 minuty
Czas całkowity 1 godzina 25 minuty
Rodzaj dania Deser
Kuchnia Amerykańska
Ilość porcji 12 porcji
Kalorie 415.64 kcal

Składniki
  

Ciasto

Polewa

Sposób przygotowania
 

Ciasto

  • Masło rozpuść z czekoladą, wanilią i erytrytolem, a następnie ostudź. Dodaj pozostałe mokre składniki i wymieszaj (można użyć trzepaczki). Suche składniki wymieszaj w osobnej miseczce i dodaj do masy. Tortownicę o średnicy ok. 22 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylej ciasto do formy i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (tryb góra + dół). Piecz ok 45 minut (do suchego patyczka).

Polewa

  • Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Ubij mus kokosowy z erytrytolem na puszystą masę, dodaj serek, a następnie puree z dyni i przyprawę do piernika. Wstaw polewę do lodówki na ok. 20 minut, po czym wylej na wierzch ostudzonego ciasta.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)