Pyszności nad pysznościami, czyli keto drobiowe szaszłyki z cukinią. Nadziewane oliwkami i zaserwowane z puree z brokuła stanowią bardzo pożywny obiad. Można je także przyrządzić na grillu, co sprawia, że są idealnym daniem na sezon wiosna - lato.
Cukinię pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Smażyć na odrobinie masła na patelni grillowej lub zgrillować tak aby się przyrumieniły i stały się elastyczne. Mięso mielone wyrobić dobrze z przyprawami. Podzielić na 12 równych części. Każdą z nich po kolei spłaszczać, na środku ułożyć oliwkę i formować kulkę. Smażyć na patelni z każdej strony po kilka minut (można także upiec na grillu). Gotowe kulki mięsne nadziewać na szpadki do szaszłyków przeplatając plastrami cukinii.
Purée z brokuła
Brokuła ugotować do miękkości. Odcedzić i jeszcze ciepłego przełożyć wraz z pozostałymi składnikami do malaksera. Rozdrobnić do uzyskania purée. Podawać ciepłe jako dodatek do dań mięsnych.