Go Back Email Link
+ porcje
Keto spaghetti

Spaghetti w sosie Alfredo z kalafiora

Avatar for Modern Cavegirl
Keto spaghetti Alfredo z kalafiora to jedno z tych dań, które serwuje się na pocieszenie, a które jednocześnie jest mocno odżywcze. Idealna propozycja na dzień bez mięsa oraz rozpoczęcie wiosny!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 5 minutes
Czas gotowania 15 minutes
Czas całkowity 25 minutes
Rodzaj dania Danie główne
Ilość porcji 2 porcje
Kalorie 302.19 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Cukinie zetrzeć spiralizerem, posypać solą i odstawić na chwilę, aby puściła wodę. Masło podgrzać z oliwą, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażyć. Kalafiora ugotować w osolonej wodzie do miękkości i odcedzić, po czym zblendować dodając parmezan, mleko kokosowe oraz podsmażony czosnek wraz z masłem i oliwą. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Odsączoną cukinię podsmażyć na pozostałości tłuszczu w naczyniu, w którym smażył się czosnek, dodać makaron shirataki. Podgrzać i serwować w towarzystwie kalafiorowego sosu Alfredo.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu