Cofnij Email Link
+ porcje
Keto pianka jogurtowa

Pianka jogurtowa z sosem malinowo - jeżynowym

Avatar for Modern Cavegirl
Pyszna puszysta keto pianka jogurtowa z sosem malinowo - jeżynowym to kolejna owocowa propozycja na przestrzeni kilku dni... Jak widać wiosna coraz bliżej i organizm domaga się dodatkowej porcji witamin. A skoro tak, to trzeba mu ją dostarczyć! :)
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 10 minuty
Czas całkowity 1 godzina 10 minuty
Rodzaj dania Deser
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 2 porcje
Kalorie 340.7 kcal

Składniki
  

Pianka jogurtowa

Sos malinowo - jeżynowy

  • 25 g maliny + kilka do dekoracji
  • 25 g jeżyny + kilka do dekoracji
  • 1/2 łyżeczki agar płaska

Dodatkowo

  • 1 nabój do syfonu (N2O)

Sposób przygotowania
 

Pianka jogurtowa

  • Wszystkie składniki pianki wymieszać. Przełożyć do butli syfonu i zamknąć. Schłodzić w lodówce przez minimum 1 godzinę. Po tym czasie nabić syfon nabojem, wstrząsnąć nim dobrze i wypełnić pianką wysokie szklanki przekładając ją co jakiś czas sosem owocowym.

Sos malinowo - jeżynowy

  • Owoce zalać odrobiną wody, posypać wierzch agarem i zagotować. Zmiażdżyć całość widelcem. W razie potrzeby dolać wody do uzyskania konsystencji sosu. Można także dosłodzić stewią jeśli owoce użyte do przygotowania sosu są zbyt kwaśne.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu