Cofnij Email Link
+ porcje
Keto bajgle z brokułów

Bajgle brokułowe

Avatar for Modern Cavegirl
Zielone keto bajgle z brokułów to świetna propozycja na sycące śniadanie, zwłaszcza w dzień św. Patryka! Podpowiem, że komponują się świetnie z cytrynowym twarożkiem kokosowym i wędzonym łososiem- zarówno pod względem smaku jak i wyglądu.
3 z 2 ocen
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 30 minuty
Czas całkowity 40 minuty
Rodzaj dania Przekąska, Śniadanie
Kuchnia Amerykańska
Ilość porcji 6 sztuk
Kalorie 145.43 kcal

Składniki
  

Bajgle brokułowe

Twarożek kokosowy

Sposób przygotowania
 

Bajgle brokułowe

  • Brokuły mrożone uprzednio rozmrozić i zmiksować na gładką masę z jajkami. Przyprawić solą, dodać mąkę kokosową i babkę jajowatą. Odstawić na chwilę do lekkiego zgęstnienia. Jeśli masa wyszła zbyt zbita, dolewać stopniowo mleko kokosowe do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Podzielić na 6 części. Umieścić w silikonowej foremce do donutów. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z włączoną funkcją termoobiegu przez ok. 30 minut. Ostudzić.

Twarożek kokosowy

  • Wymieszać jogurt kokosowy z sokiem z cytryny i mąką kokosową. Dopasować konsystencję w razie potrzeby dodając więcej jogurtu albo mąki kokosowej. Doprawić solą i pieprzem. Bajgle przekładać twarożkiem kokosowym i plastrami łososia.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)