Cofnij Email Link
+ porcje
Zoodles z krewetkami

Zoodles z krewetkami

Avatar for Modern Cavegirl
Lekkie danie w wiosennej odsłonie. Keto zoodles, czyli spaghetti z cukinii w połączeniu z krewetkami oraz fasolką szparagową to kolorowa propozycja dla wszystkich wielbicieli warzyw i nie tylko!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 10 minuty
Czas całkowity 20 minuty
Kuchnia Włoska
Ilość porcji 2 porcje
Kalorie 429.37 kcal

Składniki
  

  • 2 szt. cukinia
  • 14 szt. krewetki tygrysie
  • 120 g fasolka szparagowa mrożonej
  • 1 ząbek czosnek
  • 20 g pasta pomidorowa gęstej (lub koncentratu)
  • 1 łyżka masło klarowane
  • sól himalajska, kłodawska lub morska
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania
 

  • Cukinię pokroić na drobne nitki używając spiralizer'a. Posypać solą i odstawić na chwilę, żeby puściła wodę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Masło klarowane rozpuścić na patelni. Podsmażyć czosnek i dorzucić krewetki. Podsmażyć je ok. 1 minutę z każdej strony i zdjąć z patelni. Cukinię odsączyć z nadmiaru wody i wrzucić na patelnię. Dodać fasolkę szparagową. Warzywa dusić przez ok. 8 minut pilnując, żeby cała woda wyparowała. Dodać pastę pomidorową. Przyprawić do smaku. Na koniec dodać krewetki, wszystko dokładnie wymieszać. Serwować na ciepło.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)