Go Back Email Link
+ porcje
Kopytka z kalafiora

Gnocchi z kalafiora na szpinaku

Avatar for Modern Cavegirl
Coś innego dla odmiany. Gnocchi z kalafiora w wersji Keto to propozycja dla wszystkich stęsknionych za kluskami. Jest przy nich troszkę zabawy, ale zapewniam, że warto!
3 z 2 ocen
Czas przygotowania 30 minutes
Czas gotowania 5 minutes
Czas całkowity 35 minutes
Ilość porcji 4 porcje
Kalorie 235.93 kcal

Składniki
  

Gnocchi z kalafiora

Szpinak z boczkiem

Sposób przygotowania
 

Gnocchi z kalafiora

  • Ostudzoną pulpę z kalafiora wymieszać z jajkiem, błonnikiem i gumą guar. Odstawić na 5 minut do "związania". Uformować ruloniki z masy kalafiorowej i odcinać niewielkie kluski. Zagotować sporą ilość wody i posolić. Kluseczki wrzucać partiami na osolony wrzątek. Po wypłynięciu gotować 2-3 minuty. Odcedzić.

Szpinak z boczkiem

  • Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Dodać cebulę i czosnek. Gdy cebula się już zeszkli, dorzucić mrożony szpinak i podgrzewać do pełnego rozmrożenia, pilnując żeby odparować całą wodę ze szpinaku. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawać razem z kopytkami z kalafiora.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)