Cofnij Email Link
+ porcje
ketogeniczna tortilla z siemienia lnianego

Pastrami Wraps (Keto, Paleo, LowCarb)

Avatar for Modern Cavegirl
Pastrami wraps to pyszna propozycja zarówno na obiad, lunch, jak i przekąskę. Placki powstały z siemienia lnianego, są więc zgodne z dietą Keto, Paleo i LowCarb. Nadzienie to w moim przypadku pastrami, awokado oraz roszponka, ale można je swobodnie dopasować do swoich potrzeb oraz kuchennych stanów magazynowych.
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 30 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Czas całkowity 45 minuty
Ilość porcji 5 porcji
Kalorie 342.11 kcal

Składniki
  

Wrapy

Nadzienie

Sposób przygotowania
 

Wrapy

  • Zmielone siemię lniane wymieszać z przyprawami i zalać prawie wrzącą wodą. Drewnianą łyżką mieszać składniki do uzyskania dość zwartego, lecz nadal elastycznego ciasta. Odstawić je na chwilę, po czym podzielić na 4 równe części i każdą z nich rozwałkować na cienki placek między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Wykroić kształt koła pasujący do średnicy patelni (można w tym celu posłużyć się pokrywką). Patelnię dobrze rozgrzać. Można wysmarować ją odrobiną oleju kokosowego, po czym wyłożyć wrapa. Prazyć go przez ok. 2-3 minuty i przerzucić na drugą stronę. Gdy się przyrumieni zdjąć z patelni. Możliwe, że wrap nie będzie łatwo odchodził- trzeba go wtedy trochę podważyć. Powtórzyć aż do wyczerpania ciasta.

Nadzienie

  • Pastrami pokrojone w cienkie plastry podgrzać na patelni. Majonez wymieszać z musztardą i ketchupem, doprawić w razie potrzeby. Wrapy smarować powstałym sosem, a następnie posypać roszponką, porcją pastrami oraz kilkoma kawałkami awokado. Zwijać w rulon i owinąć folią spożywczą lub papierem śniadaniowym w celu zabezpieczenia.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)