Cofnij Email Link
+ porcje
Dyniowy deser fudge

Dyniowy fudge (Keto, Paleo, LowCarb, AIP)

Avatar for Modern Cavegirl
Dyniowy fudge to łatwy przepis na szybkie małe co nieco. Do stosowania na co dzień. Połączenie dyni i kokosa sprawia, że jest zarówno smaczny, jak i odżywczy.
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 2 minuty
Czas całkowity 7 minuty
Rodzaj dania Deser, Przekąska
Kuchnia Amerykańska
Ilość porcji 16 porcji
Kalorie 102.21 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Olej lekko podgrzać do rozpuszczenia. Dynię zmiksować razem z jogurtem kokosowym, po czym dodać rozpuszczony olej. Dosłodzić stewią i dodać przyprawę do piernika. Masę wylać do foremki o wymiarach 20 x 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia lub formą spożywczą. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, a następnie polać ją po wierzchu masy dyniowej. Przechowywać w lodówce.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu

  1. Można użyć mniejszej formy, bo fudge zrobiony przy użyciu foremki o wymiarze 20 x 20 cm wychodzi dosyć płaski.
  2. W wersji AIP czekoladę należy zastąpić karobem. Można spróbować zrobić karobową polewę samemu z oleju kokosowego oraz karobu lub też zaopatrzyć się w dropsy karobowe, które wystarczy rozpuścić tak, jak zwykłą czekoladę.