Cofnij Email Link
+ porcje
chowder z owoców morza

Chowder z owoców morza

Avatar for Modern Cavegirl
Chowder z owoców morza w wersji Keto i Paleo to pożywna, gęsta zupa na bazie kalafiora. Bez użycia mąki i śmietany! Wyśmienita opcja, gdy trzeba na szybko przygotować coś sycącego, ale sprawdzi się też na bardziej uroczyste okazje.
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Czas całkowity 30 minuty
Ilość porcji 4 duże porcje
Kalorie 211.64 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Jeśli dysponujesz jedynie mrożonymi owocami morza, to najpierw trzeba je rozmrozić. W tym celu można zalać opakowanie ciepłą wodą. Zanim będą nam potrzebne powinny być już rozmrożone.
  • Kalafiora gotować w wodzie lub od razu w bulionie przez ok 6-8 minut. Miękki kalafior zblendować z bulionem i mlekiem kokosowym. Zagotować.
  • W międzyczasie pokroić boczek, pora oraz seler naciowy w cienkie paski, podsmażyć przez kilka minut i wrzucić do zupy. Przyprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Gotować przez kilka minut, po czym wrzucić mieszankę owoców morza. Po dodaniu owoców morza nie gotować zupy zbyt długo- wystarczą 3-4 minuty.
  • W międzyczasie krewetki podsmażyć na patelni na maśle. Zupę podawać gorącą przystrajając wierzch krewetkami.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)