Cofnij Email Link
+ porcje
trufle migdałowo czekoladowe

Trufle migdałowe z czekoladą i kokosem

Avatar for Modern Cavegirl
Wyśmienite i dekadenckie trufle z masła migdałowego, podwójnie czekoladowe! Ich środek kryje w sobie bowiem kawałki czekolady, a dodatkowo są one oblane polewą czekoladową! Mmmm - poezja smaku!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 5 minuty
Czas całkowity 50 minuty
Rodzaj dania Deser, Przekąska
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 20 trufli
Kalorie 144.95 kcal

Składniki
  

Masa

Polewa

Sposób przygotowania
 

  • Wszystkie składniki masy truflowej wymieszaj w misce. Włóż do lodówki na ok 15 minut, żeby stwardniała. W tym czasie rozpuść pozostałą czekoladę w kąpieli wodnej. Ze schłodzonej masy formuj kulki i równomiernie obtaczaj je w rozpuszczonej czekoladzie. Odkładaj na talerz wyłożony papierem do pieczenia. Część kulek możesz obtoczyć w kakao. Gotowe trufle należy schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut aż polewa czekoladowa całkowicie stężeje.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)