Cofnij Email Link
+ porcje
zupa porowo - cukiniowa

Kremowa zupa porowo- cukiniowa

Avatar for Modern Cavegirl
Gęsta i kremowa zupa z porów i cukinii to świetny sposób na rozgrzanie się w chłodne, jesienne dni. Dodatek imbiru jeszcze bardziej wzmocni efekt rozgrzewający!
5 z 2 ocen
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 10 minuty
Czas całkowity 20 minuty
Ilość porcji 6 porcji
Kalorie 59.29 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Warzywa pokroić na drobne kawałki i smażyć ok 8 minut na maśle klarowanym. Jak już zmiękną, wlać bulion tak, aby ledwo przykrył warzywa. Gotować jeszcze przez 5-10 minut. Zestawić z ognia i odczekać chwilę. Zblendować na gładko. W razie potrzeby po trochu dolewać bulion dostosowując konsystencję do własnych preferencji. Przyprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i imbirem suszonym. Można podawać z odrobiną jogurtu kokosowego dla uzyskania efektu "zabielenia".
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)