Keto & Paleo czekoladki z nadzieniem dyniowym to iście jesienna propozycja, bogata w minerały i witaminy ze względu na zawartość dyni, masła migdałowego oraz czekolady. Smaczne i zdrowe, czyli to, co tygryski lubią najbardziej!
Czekoladę rozpuścić na niewielkim ogniu razem z olejem kokosowym. Połowę maszy czekoladowej wylać do 4 foremek (w foremkach o jesiennych kształtach czekoladki smakują najlepiej ;)). Włożyć do lodówki lub zamrażarki na minimum 10 minut.
W międzyczasie wymieszać dokładnie wszystkie składniki nadzienia. Sprawdzić czy jest wystarczająco słodkie i ewentualnie dosłodzić według uznania.
Po zastygnięciu pierwszej warstwy czekolady, rozłożyć na spodzie czekoladek nadzienie dyniowe. Nakładać je tak, aby po bokach została niewielka przestrzeń. Wyrównać i zalać pozostałą rozpuszczoną czekoladą. Schować do zamrażarki na kolejne 10-20 minut aż czekolada oraz nadzienie całkiem stężeje. Do momentu konsumpcji czekoladki przechowywać w lodówce.