Cofnij Email Link
+ porcje
chlebek bananowy z cukinii bez cukru i glutenu

Bananowy chlebek z cukinii

Avatar for Modern Cavegirl
Wspaniała przekąska, jak i przyjemny dodatek do kawy. Keto bananowy chlebek z cukinii sprawdzi się świetnie w tych obu rolach. A do tego jest bardzo odżywczy i na bazie warzyw. :)
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 8 minuty
Czas gotowania 30 minuty
Czas całkowity 38 minuty
Ilość porcji 10 porcji
Kalorie 68.99 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Wszystkie suche składniki wymieszać. Jajka rozbełtać z ekstraktami, dodać cukinię, a następnie suche składniki. Wymieszać do połączenia składników. Na koniec dodać posiekaną czekoladę. Wymieszać. Wierzch udekorować orzechami włoskimi (najlepiej wymoczonymi uprzednio przez min. 2 h). Przełożyć ciasto do keksówki o wymiarach 17 cm x 8 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni w trybie grzania góra + dół ok. 30 minut aż do lekkiego zrumienienia.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)