Cofnij Email Link
+ porcje
keto chlebek z kalafiora

Chlebek z kalafiora

Avatar for Modern Cavegirl
Pyszny i pożywny chlebek z kalafiora jest świetnym sposobem na przemycenie tego wartościowego warzywa do menu. Dodatek nuty jaśminu oraz owoców sprawiają, że kalafior jest tutaj praktycznie nie wyczuwalny.
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 8 minuty
Czas gotowania 40 minuty
Czas całkowity 48 minuty
Rodzaj dania Deser, Przekąska, Śniadanie
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 10
Kalorie 108.74 kcal

Składniki
  

Chlebek z kalafiora

Polewa

Sposób przygotowania
 

Chlebek z kalafiora

  • Ryż z kalafiora zblanszować w gorącej wodzie (wrzucić na wrzątek i po ok. 3 minutach odcedzić), dobrze odsączyć na sicie. Mokre składniki wymieszać w malakserze, dodać suche i utrzeć na gładkie ciasto. Dodać startego kalafiora i wymieszać. Powrzucać owoce, orzechy lub inne dodatki, na jakie się zdecydowaliście. Ciasto przełożyć do niewielkiej keksówki (18 x 8 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 - 40 minut aż wierzch się lekko przyrumieni.

Polewa

  • Mus i mleko kokosowe umieścić w garnuszku. Podgrzewać do rozpuszczenia i połączenia się składników. Wylać na ostudzone ciasto.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)