Cofnij Email Link
+ porcje
Zupa pekińska

Zupa pekińska

Avatar for Modern Cavegirl
Pyszna, rozgrzewająca zupa inspirowana kuchnią azjatycką, czyli keto zupa pekińska. Nie ma nic lepszego na chłodne zimowe dni. :)
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 25 minuty
Czas całkowity 35 minuty
Rodzaj dania Zupa
Kuchnia Azjatycka
Ilość porcji 12 porcji
Kalorie 73.39 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Olej sezamowy rozgrzać w dużym garnku i podsmażyć na nim cebulę. Dodać pokrojonego w kawałki kurczaka. Smażyć przez chwilę aż kurczak się lekko przyrumieni. Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach, paprykę oraz pieczarki pokroić w kawałki, po czym dorzucić do kurczaka. Dusić przez chwilę, po czym zalać bulionem. Dodać sambal oelek, aminokwasy kokosowe oraz grzyby mun i pędy bambusa. Gotować przez ok. 15 minut. Glucomannan rozpuścić dokładnie w 1/3 szklanki wody, odstawić na chwilę, po czym dodać do zupy i wymieszać. Doprawić zupę do smaku solą i pieprzem.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu