Cofnij Email Link
+ porcje
keto kotlety z tuńczyka

Kotlety z tuńczyka i kalafiora

Avatar for Modern Cavegirl
Pyszne, szybkie, smaczne i pożywne. Takie są właśnie keto kotlety z tuńczyka i kalafiora. Prawda, że brzmi jak idealny keto obiad?
4.50 z 2 ocen
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 10 minuty
Czas całkowity 15 minuty
Ilość porcji 6 kotletów
Kalorie 100.03 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Tuńczyka porządnie odsączyć z zalewy. Kalafiora umieścić w malakserze i rozdrobnić na ryż (jeśli chcecie skorzystać ze świeżego kalafiora, to po rozdrobnieniu ugotujcie go na parze, odciśnijcie z wody i ostudźcie). Cebulę i kapary pokroić drobno, dodać do pozostałych składników wraz z musztardą i solą. Jajka rozbełtać, dodać do reszty i dokładnie wymieszać. Masło rozgrzać na patelni. Z masy uformować 6 kotletów i smażyć z obu stron na średnim ogniu aż do zrumienienia.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu

  1. Świetną modyfikacją przepisu może być zamiana kalafiora na brokuł lub/i tuńczyka na inny rodzaj ryby, np. łososia. Tym sposobem powstają 4 wariacje na temat tych kotletów i zarazem 4 różne pomysły na keto obiad. :)