Ekspresowy i pożywny keto obiad? Odpowiedź to keto smażony makaron z warzywami. Danie utrzymane w azjatyckim stylu, zrobione przy użyciu metody stir-fry.
200gmieszanka owoców morzalub innego źródła białka (patrz opis)
Sposób przygotowania
Na patelni rozgrzać tłuszcz, podsmażyć owoce morza/ mięso/ tofu przez 2 - 3 minuty ciągle mieszając, zdjąć z patelni. Na pozostały tłuszcz wrzucić warzywną mieszankę chińską i dusić przez ok. 8 minut, aż warzywa zmiękną. W międzyczasie dodać sos rybny i aminokwasy kokosowe. Kelp noodles przelać wodą, odsączyć i dodać na patelnię. Wymieszać dokładnie z warzywami. Odparować większość płynu dopasowując konsystencję sosu do własnych upodobań. Na koniec dodać z powrotem podsmażone owoce morza. Wymieszać, serwować póki gorące.