Cofnij Email Link
+ porcje
keto stir-fry

Makaron stir-fry

Avatar for Modern Cavegirl
Ekspresowy i pożywny keto obiad? Odpowiedź to keto smażony makaron z warzywami. Danie utrzymane w azjatyckim stylu, zrobione przy użyciu metody stir-fry.
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 5 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Czas całkowity 20 minuty
Rodzaj dania Danie główne, Lunch
Kuchnia Azjatycka
Ilość porcji 2 porcje
Kalorie 296.79 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Na patelni rozgrzać tłuszcz, podsmażyć owoce morza/ mięso/ tofu przez 2 - 3 minuty ciągle mieszając, zdjąć z patelni. Na pozostały tłuszcz wrzucić warzywną mieszankę chińską i dusić przez ok. 8 minut, aż warzywa zmiękną. W międzyczasie dodać sos rybny i aminokwasy kokosowe. Kelp noodles przelać wodą, odsączyć i dodać na patelnię. Wymieszać dokładnie z warzywami. Odparować większość płynu dopasowując konsystencję sosu do własnych upodobań. Na koniec dodać z powrotem podsmażone owoce morza. Wymieszać, serwować póki gorące.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu