Nie masz ochoty na żmudne przygotowania keto posiłków? Proponuję te keto kotlety jajeczno - brokułowe, które będą gotowe w kilka minut, są lekkie, sycące, zgodne z dietą ketogeniczną oraz wegetariańskie, a do tego super smaczne! Zapraszam do wypróbowania. :)
4 jajka ugotować na twardo i ostudzić (7-8 minut), po czym pokroić w kostkę. W tym samym czasie ugotować brokuł do miękkości (nie rozgotowywać!), przelać zimną wodą, odcedzić i lekko odcisnąć z nadmiaru wody. Papryczkę chili przekroić wzdłuż na pół, oczyścić z pestek i pokroić w drobną kostkę. Brokuł umieścić w malakserze razem z 2 surowymi jajkami i zmiksować na gładką masę. Doprawić solą, pieprzem oraz innymi ulubionymi przyprawami. Masę brokułową wymieszać z posiekanym jajkiem oraz papryczką.
Tłuszcz rozgrzać na patelni. Masę jajeczno - brokułową nakładać łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron ok. 3-5 minut aż kotlety się zetną i przyrumienią. Serwować na gorąco razem z sałatką lub ulubionymi dodatkami.