Wszystkie składniki wymieszać do połączenia. Powinna powstać w miarę gęsta masa. Łyżką nabierać porcję ciasta i wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Powinno wyjść ok. 14 ciastek. Do ciastek powtykać dropsy czekoladowe. Piec przez ok. 12 - 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni aż ciasteczka urosną, ale się nie przyrumienią.
1. Moje białe dropsy czekoladowe wyglądają dziwnie po upieczeniu (mają kolor pomarańczowy). Jest to zależne od konkretnego produktu.2. Białko grochu ma specyficzny posmak. Jeśli nie do końca Ci on odpowiada, lepiej zdecyduj się na inną formę dodatku białkowego lub całkiem go pomiń (wtedy może być konieczność dodania dodatkowej porcji mąki kokosowej).3. Keto pieguski z tego przepisu charakteryzują się dość wysoką zawartością białka w stosunku do tłuszczu. Jeśli restrykcyjnie stosujesz dietę ketogeniczną i chcesz zmodyfikować makro tak, żeby wpisało się w wytyczne diety, pomiń dodatek białka.