Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
–
+
porcje
Mniejszy
Normalny
Większy
Wrap jajeczny
Modern Cavegirl
Keto wrap jajeczny to pomysł na szybkie śniadanie, które w dodatku bez problemu można zabrać na wynos. Nadziewacie czym lubicie i w drogę! :)
5
z
2
ocen
Wydrukuj
Udostępnij na FB
Przypnij przepis
Czas przygotowania
5
minuty
minut
Czas gotowania
10
minuty
minut
Czas całkowity
15
minuty
minut
Rodzaj dania
Śniadanie
Kuchnia
Amerykańska
Ilość porcji
2
wrapy
Kalorie
187.36
kcal
Składniki
1x
2x
3x
2
szt.
jajka
50
ml
gęste mleko kokosowe
z kartonu (u mnie Real Thai)
10
g
mąka ziemniaczana
1
szczypta
sól
himalajska
,
kłodawska
lub
morska
1
łyżka
olej kokosowy
rafinowany lub
masło klarowane
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki oprócz tłuszczu zblendować na gładką masę. Tłuszcz rozgrzać na patelni, wylać połowę ciasta i usmażyć z obu stron. Powtórzyć z pozostałym ciastem. Ostudzić, wypełnić wybranym nadzieniem i zwinąć w rulon. Jeść dłońmi.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)