Keto batoniki dyniowe 'Mumie' to pyszna przekąska, idealnie wpisująca się w halloweenowy nastrój. Stanowi niezłe źródło wartości odżywczych, zwłaszcza w porównaniu do standardowych słodkości jedzonych w tym czasie.
Wszystkie składniki nadzienia rozdrobnić w malakserze na gładką masę. Ulepić 5 batoników i wstawić do lodówki (lub do zamrażarki) na 30 minut, aby stwardniały.
Czekoladę razem z olejem kokosowym rozpuścić w kąpieli wodnej. Schłodzone batoniki maczać z obu stron w czekoladzie i odkładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (zostawić odrobinę do zrobienia oczu). Wstawić z powrotem do lodówki aż czekolada stężeje. Inulinę rozpuścić w mleku kokosowym tak, aby nie było grudek. Masą oblać batoniki w taki sposób, aby przypominało to bandaże mumii. W roli oczu przykleić do polewy z inuliny drażetki z białej czekolady, a na ich środku zrobić kleksa z ciemnej czekolady w roli źrenicy.