Cofnij Email Link
+ porcje
keto ciasto delicja xxl

Delicja XXL

Avatar for Modern Cavegirl
Keto ciasto Delicja XXL to próba połączenia wielu dietetycznych i kulinarnych wymagań. Nie zawiera jajek, jest bezzbożowe i niskowęglowodanowe. Wydawałoby się, że takie ciasto nie ma prawa istnienia... A jednak da się takie stworzyć i to ku uciesze konsumentów.
5 z 2 ocen
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 35 minuty
Czas oczekiwania 2 godziny
Czas całkowity 2 godziny 45 minuty
Rodzaj dania Deser
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 10 porcji
Kalorie 201.65 kcal

Składniki
  

Biszkopt

Galaretka

Polewa czekoladowa

Sposób przygotowania
 

Biszkopt

  • Chłodną wodę umieścić w garnuszku i rozpuścić w niej żelatynę posypując łyżka po łyżce po powierzchni i za każdym razem mieszając. Dodać keto słodzidło oraz olej kokosowy. Podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia składników. Następnie dodać ocet i delikatnie wmieszać mąkę kokosową połączoną z sodą. Powstałe ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z włączoną funkcją termoobiegu przez ok. 35 - 40 minut (do lekkiego przyrumienienia). Ostudzić.

Galaretka

  • Galaretkę rozpuścić w wodzie zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, dosłodzić jeśli jest taka potrzeba. Wstawić do lodówki, a gdy lekko stężeje przelać do tortownicy o średnicy 20 cm wyłożonej folią aluminiową. Wstawić do lodówki do pełnego stężenia (min. 2 h). Po tym czasie przełożyć na biszkopt.

Polewa czekoladowa

  • Wszystkie składniki rozpuścić w kąpieli wodnej. wyłożyć na schłodzoną galaretkę i równomiernie rozlać po wierzchu.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu

1. Inspiracja do stworzenia biszkoptu pochodzi z tej strony.