Cofnij Email Link
+ porcje
keto pierniki w czekoladzie

Pierniki w czekoladzie

Avatar for Modern Cavegirl
Nadszedł czas pierniczków i świątecznych ciasteczek. Na pierwszy rzut idą keto pierniki w czekoladzie. W dwóch wersjach kolorystycznych - w ciemnej i białej czekoladzie z matchą. Smacznie i kolorowo, a najlepsze jest to, że jest przy tym dużo zabawy! :)
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 7 minuty
Rodzaj dania Deser
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 10 porcji po 5 ciastek
Kalorie 163.32 kcal

Składniki
  

Pierniki

Polewa czekoladowa

Sposób przygotowania
 

Pierniki

  • Suche składniki wymieszać. Mleko kokosowe podgrzać z masłem i miodem aż wszystko się rozpuści. Dodać do suchych składników i dokładnie wymieszać. Dodać jajko i ugnieść elastyczne ciasto. Podsypać stolnicę mąką i rozwałkować ciasto (niezbyt cienko). Wykrawać pierniki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni w trybie pieczenia góra + dół przez ok. 7 minut. Wyjąć, ostudzić.

Polewa czekoladowa

  • Czekoladę rozpuścić razem z olejem kokosowym w kąpieli wodnej. Maczać pierniki w czekoladzie i odstawić do zastygnięcia do lodówki.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu

1. Jeśli chcesz bardziej sketonizować makro, nie używaj mąki ziemniaczanej oraz miodu. Możesz także zwiększyć ilość masła klarowanego w przepisie.