Nadszedł czas pierniczków i świątecznych ciasteczek. Na pierwszy rzut idą keto pierniki w czekoladzie. W dwóch wersjach kolorystycznych - w ciemnej i białej czekoladzie z matchą. Smacznie i kolorowo, a najlepsze jest to, że jest przy tym dużo zabawy! :)
Suche składniki wymieszać. Mleko kokosowe podgrzać z masłem i miodem aż wszystko się rozpuści. Dodać do suchych składników i dokładnie wymieszać. Dodać jajko i ugnieść elastyczne ciasto. Podsypać stolnicę mąką i rozwałkować ciasto (niezbyt cienko). Wykrawać pierniki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni w trybie pieczenia góra + dół przez ok. 7 minut. Wyjąć, ostudzić.
Polewa czekoladowa
Czekoladę rozpuścić razem z olejem kokosowym w kąpieli wodnej. Maczać pierniki w czekoladzie i odstawić do zastygnięcia do lodówki.