Cofnij Email Link
+ porcje
keto fish & chips

Fish & Chips

Avatar for Modern Cavegirl
Standard kuchni brytyjskiej i jeden z popularniejszych fast food'ów w wersji sketonizowanej i zdecydowanie zdrowszej - oto Keto Fish & Chips w całej swojej okazałości. Świetny pomysł na szybki i bezproblemowy w obsłudze obiad.
4.50 z 2 ocen
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 10 minuty
Czas oczekiwania 5 minuty
Czas całkowity 25 minuty
Rodzaj dania Danie główne
Kuchnia Angielska
Ilość porcji 2 porcje
Kalorie 335.44 kcal

Składniki
  

Panierka

Fish & Chips

  • 300 g biała ryba morskiej (u mnie miruna)
  • 220 g cukinia
  • 20 g masło klarowane lub rafinowanego oleju kokosowego

Sposób przygotowania
 

  • Cukinię pokroić w podłużne kawałki, posolić i odstawić na 5 minut. Składniki panierki wymieszać ze sobą. Rybę pokroić na kawałki, solidnie osuszyć z nadmiaru wody ręcznikiem papierowym. Tłuszcz mocno rozgrzać na patelni. Kawałki ryby obtaczać w panierce i układać na patelni. Cukinię odsączyć z wody. Wytrzeć do sucha ręcznikiem papierowym. Obtoczyć w panierce i smażyć z obu stron razem z rybą na intensywnej mocy palnika.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu