Uwaga wszyscy miłośnicy kanapek będący na diecie ketogenicznej! Oto bowiem keto chleb wieloziarnisty, który zachwyca smakiem i teksturą! Niskowęglowodanowy i pełen błonnika stanowi świetny element diety i dobrą podstawę keto śniadań.
Drożdże wymieszać z cukrem kokosowym oraz mlekiem. Wstawić w ciepłe miejsce (ja podgrzewam na płycie indukcyjnej na mocy 1) na 10 minut. Jeśli zaczyn zaczął bąblować, dodać śmietanę kokosową i jajka, wymieszać. Następnie dodać wszystkie suche składniki i dokładnie wymieszać. Umieścić z powrotem w ciepłym miejscu na 45 minut aż ciasto lekko wyrośnie.
Następnie przenieść ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zwilżonymi dłońmi uformować wysoki bochenek (ciasto się rozejdzie na boki podczas rośnięcia). Wstawić do zimnego piekarnika i ustawić temperaturę 180°. Gdy piekarnik osiągnie docelową temperaturę, piec ok. 35 - 40 minut aż chleb się ładnie upiecze i będzie brązowy z wierzchu.