Cofnij Email Link
+ porcje
keto kotlety cordon bleu

Drobiowe kotlety cordon bleu

Avatar for Modern Cavegirl
Keto kotlety cordon bleu to pomysłowe danie obiadowe, a dokładniej panierowane kotlety z piersi drobiowej nadziewane szynką, serem, szpinakiem oraz pomidorami suszonymi. Dzięki takiemu nadzieniu zwykły drób wchodzi na wyższy poziom jeśli chodzi o wrażenia kulinarne. Polecam serdecznie na co dzień i od święta!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 10 minuty
Czas całkowity 20 minuty
Rodzaj dania Danie główne
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 4 porcje
Kalorie 533.5 kcal

Składniki
  

Kieszonki

Panierka

Dodatkowo

Sposób przygotowania
 

  • Piersi przekroić wzdłuż na dwa plastry, każdy lekko rozbić tłuczkiem. Posolić, wyłożyć szpinakiem, następnie na każdym położyć 2 plastry szynki, 0,5 plastra sera koziego i 1 pomidor suszony. Złożyć na pół i panierować najpierw w mieszance babki jajowatej, mąki migdałowej i żółtka w proszku, a następnie zamoczyć całość w rozbełtanym jajku. Na końcu obtoczyć w pokruszonych skórkach wieprzowych.
  • Masło klarowane rozgrzać na patelni. Smażyć kieszonki z obu stron na rumiano.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu