Keto kotlety cordon bleu to pomysłowe danie obiadowe, a dokładniej panierowane kotlety z piersi drobiowej nadziewane szynką, serem, szpinakiem oraz pomidorami suszonymi. Dzięki takiemu nadzieniu zwykły drób wchodzi na wyższy poziom jeśli chodzi o wrażenia kulinarne. Polecam serdecznie na co dzień i od święta!
Piersi przekroić wzdłuż na dwa plastry, każdy lekko rozbić tłuczkiem. Posolić, wyłożyć szpinakiem, następnie na każdym położyć 2 plastry szynki, 0,5 plastra sera koziego i 1 pomidor suszony. Złożyć na pół i panierować najpierw w mieszance babki jajowatej, mąki migdałowej i żółtka w proszku, a następnie zamoczyć całość w rozbełtanym jajku. Na końcu obtoczyć w pokruszonych skórkach wieprzowych.
Masło klarowane rozgrzać na patelni. Smażyć kieszonki z obu stron na rumiano.