Wiosna za pasem, a więc kolor zielony rządzi... :) Keto zielone babeczki są najlepszym sposobem na świętowanie dnia św. Patryka czy też rychłego nadejścia wiosny. Pyszne, warzywne i ekstremalnie zielone przypadną do gustu wszystkim fanom wiosennych smaków.
Wymieszać wszystkie suche składniki. Mokre składniki (poza cukinią) zmiksować razem i połączyć z suchymi. Dodać cukinię i wymieszać. Jeśli masa jest bardzo gęsta, dodać odrobinę wody. Foremkę do muffinek wyłożyć papilotami. W każdej umieścić 1/9 masy. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez ok. 25 - 30 minut (do suchego patyczka). Ostudzić.
Krem
Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. Dosłodzić w razie potrzeby. Przełożyć masę do szprycy i udekorować muffinki.