Cofnij Email Link
+ porcje
keto mazurek pistacjowy z awokado

Mazurek pistacjowy z awokado

Avatar for Modern Cavegirl
Nastał czas wielkanocnych wypieków. Moim zdecydowanym faworytem są zawsze mazurki, choć wielkanocne baby też mają swoje miejsce w moim sercu... :) Keto mazurek pistacjowy z awokado szturmem utorował sobie zaś drogę do top 3 wielkanocnych propozycji. Każdy fan pistacji, musi koniecznie wypróbować!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 18 minuty
Czas gotowania 12 minuty
Czas oczekiwania 30 minuty
Czas całkowity 1 godzina
Rodzaj dania Deser
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 10 porcji
Kalorie 279.87 kcal

Składniki
  

Spód

Konfitura malinowa

Krem pistacjowy

Posypka

Sposób przygotowania
 

Spód

  • Wszystkie składniki umieścić w malakserze i utrzeć na elastyczne, jednorodną masę. Wylepić nią prostokątną formę do tarty o wymiarach 33 cm x 8 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Ponakłuwać widelcem. Schłodzić w lodówce przez 30 minut. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175° na ok. 12 - 15 minut do lekkiego zrumienienia. Ostudzić.

Konfitura

  • Maliny ze słodzidłem umieścić w rondlu i doprowadzić do wrzenia. Glucomannan rozrobić w niewielkiej ilości chłodnej wody, dodać do malin, gotować aż całość zgęstnieje. Ostudzić. Wyłożyć na kruchy spód.

Krem pistacjowy

  • Umieścić wszystkie składniki w malakserze i zmiksować do uzyskania gładkiego kremu. Wyłożyć na konfiturę malinową.

Posypka

  • Białą czekoladę i pistacje posiekać na kawałki lub rozdrobnić w malakserze. Posypać wierzch mazurka. Schłodzić w lodówce (najlepiej przez min. 4 h, żeby krem stężał).
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)