Cofnij Email Link
+ porcje
keto sałatka z serc palmy z krewetkami

Sałatka z serc palmy z krewetkami

Avatar for Modern Cavegirl
Pyszna i aromatyczna, keto sałatka z serc palmy z krewetkami podbije serca wszystkich miłośników kuchni azjatyckiej! To trochę pad thai w wersji na zimno... No i zamiast makaronu ryżowego mamy tutaj serca palmy w paskach, więc całość pozostaje bezzbożowa i niskowęglowodanowa! Idealna na sezon grillowy i nie tylko!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 4 minuty
Czas oczekiwania 30 minuty
Czas całkowity 44 minuty
Rodzaj dania Dodatek, Sałatka
Kuchnia Azjatycka
Ilość porcji 2 porcje
Kalorie 211.08 kcal

Składniki
  

Krewetki

  • 225 g krewetki tygrysie lub białe (rozmrożone)
  • 1 łyżka olej kokosowy
  • sól do smaku

Sposób przygotowania
 

  • Ogórka i marchewkę pokroić w paseczki julienne. Szczypiorek pokroić drobno. Spaghetti z serca palmy odcisnąć w dłoniach z płynu. Pozostałe składniki wymieszać dokładnie w misce aż powstanie jednorodna emulsja. Dorzucić warzywa i serca palmy i obtoczyć dokładnie w sosie. Odstawić na min. 30 minut do marynowania. W tym czasie przygotować krewetki.
  • Krewetki obsuszyć na ręczniku papierowym. Olej kokosowy rozgrzać na patelni i usmażyć na nim krewetki (nie dłużej niż po dwie minuty na każdą stronę). Posolić.
  • Sałatkę serwować posypaną krewetkami oraz posiekanymi orzechami arachidowymi.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)