Cofnij Email Link
+ porcje
ryba w boczku ze szparagami w sosie holenderskim

Ryba w boczku ze szparagami w sosie holenderskim

Avatar for Modern Cavegirl
Pyszny sezonowy keto obiad w wersji grillowanej to gwarancja udanego letniego posiłku! :D Ryba w boczku ze szparagami w sosie holenderskim to danie proste, ale jednocześnie efektowne. Nie ma jednak przeciwwskazań, żeby przygotować go w domu, na patelni lub w piekarniku... Zachęcam do wypróbowania!
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Czas całkowity 25 minuty
Rodzaj dania Danie główne
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 2 porcje
Kalorie 446.92 kcal

Składniki
  

Sos holenderski

Sposób przygotowania
 

  • Filety owinąć boczkiem, szparagi obtoczyć w oliwie i posypać solą. Ułożyć wszystko na ruszcie. Rybę grillować przez ok. 5-8 minut z każdej strony razem ze szparagami mieszając je od czasu do czasu.
  • W międzyczasie masło rozpuścić w garnuszku. Żółtko wymieszać z wodą i musztardą, posolić. Wlać do rozpuszczonego masła i gotować na małym ogniu aż całość zgęstnieje.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)