Hit lata, czyli keto spaghetti z cukinii z fetą i pomidorkami. Jest to szybki i lekki keto obiad bazujący na lokalnych, sezonowych składnikach. W dodatku całkiem wegetariański! No i do tego pyszny, wprost rozpływający się w ustach... 😋
Za pomocą spiralizer'a przygotować spaghetti z cukinii. Posolić, żeby puściła wodę, po czym odsuszyć na ręczniku papierowym.
Fetę ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego, na niej ułożyć pomidorki, ząbki czosnku, i oliwki. Wszystko polać oliwą z oliwek. Wstawić do piekarnika nastawionego na 180° w trybie termoobiegu i piec przez ok. 15 - 20 minut aż pomidorki staną się miękkie. Rozdrobnić wszystko widelcem tak, aby powstał sos.
Połączyć spaghetti z cukinii z sosem z fety i pomidorków. Podawać na gorąco.