Go Back Email Link
+ porcje
keto spaghetti z cukini z fetą i pomidorkami

Spaghetti z cukinii z zapiekaną fetą i pomidorkami

Avatar for Modern Cavegirl
Hit lata, czyli keto spaghetti z cukinii z fetą i pomidorkami. Jest to szybki i lekki keto obiad bazujący na lokalnych, sezonowych składnikach. W dodatku całkiem wegetariański! No i do tego pyszny, wprost rozpływający się w ustach... 😋
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 10 minutes
Czas gotowania 20 minutes
Czas całkowity 30 minutes
Ilość porcji 2 porcje
Kalorie 387.84 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Za pomocą spiralizer'a przygotować spaghetti z cukinii. Posolić, żeby puściła wodę, po czym odsuszyć na ręczniku papierowym.
  • Fetę ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego, na niej ułożyć pomidorki, ząbki czosnku, i oliwki. Wszystko polać oliwą z oliwek. Wstawić do piekarnika nastawionego na 180° w trybie termoobiegu i piec przez ok. 15 - 20 minut aż pomidorki staną się miękkie. Rozdrobnić wszystko widelcem tak, aby powstał sos.
  • Połączyć spaghetti z cukinii z sosem z fety i pomidorków. Podawać na gorąco.

Video

Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu