Cofnij Email Link
+ porcje
keto chleb dyniowy

Chleb dyniowy

Avatar for Modern Cavegirl
Pyszny, sezonowy chlebek w jesiennych barwach poleca się na śniadanie! Keto chleb dyniowy to kolejna udana propozycja w kategorii keto pieczywo. Jest przyjemny w smaku i nadaje się zarówno do zastosowań słodkich, jak i wytrawnych. :)
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 45 minuty
Czas całkowity 55 minuty
Rodzaj dania Pieczywo
Kuchnia Amerykańska
Ilość porcji 20 kromek
Kalorie 69.51 kcal

Składniki
  

Sposób przygotowania
 

  • Jajka ubić na puszystą jasną masę. Miksując dalej dolać tłuszcz i wodę, a następnie puree dyniowe. Suche składniki wymieszać i dodać do masy jajecznej. Wymieszać szpatułką lub zmiksować delikatnie aż do połączenia składników.
  • Przelać do keksówki o wymiarach 20 cm x 11 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180° w trybie grzania góra + dół lub w termoobiegu w 160° przez 45 – 50 minut do suchego patyczka. Ostudzić przed krojeniem.

Film

Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)