Cofnij Email Link
+ porcje
keto placki dyniowe z grzybami

Placki dyniowe z grzybami

Avatar for Modern Cavegirl
Keto placki dyniowe z grzybami to iście jesienne połączenie składników i jednocześnie wegetariańska propozycja na lekki keto obiad lub przekąskę. Robi się je całkiem szybko i smakują nieźle, także będą dobrym wyborem nie tylko dla fanów dyni. :)
5 z 1 oceny
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 20 minuty
Czas całkowity 30 minuty
Kuchnia Europejska
Ilość porcji 2 porcje
Kalorie 346.4 kcal

Składniki
  

Placki dyniowe

Sos grzybowy

Sposób przygotowania
 

Placki dyniowe

  • Dynię zetrzeć na tarce na małych oczkach. Jajka rozbełtać, dodać mąkę lnianą, dynię oraz przyprawy i wymieszać do połączenia składników. Masło rozgrzać na patelni. Wykładać po łyżce masy i smażyć z obu stron na rumiano.

Sos grzybowy

  • Rozgrzać masło na patelni i zeszklić na nim cebulę. Grzyby pokroić w kostkę i dodać na patelnię. Dusić do miękkości (ok. 20 minut). Dosolić do smaku. Pod koniec gotowania dodać śmietanę kokosową hartując ją uprzednio w niewielkiej ilości gorących grzybów.
Wypróbowałaś/eś ten przepis? Oznacz @modern.cavegirl w poście :)

Adnotacje do przepisu